Ghost Seekers Holland
GSH

Wanneer heeft u te maken met een haunting...

Een paar voorbeelden wanneer je te maken zou kunnen hebben met een entiteit in je huis.

 • Tijdens het slapen wakker worden op steeds hetzelfde tijdstip.
 • Tocht of koude plekken voelen op plaatsen, waar geen verklaring voor is.
 • Onverklaarbare geuren ruiken.
 • Gevoel van aanraking.
 • Huisdieren die vreemd gedrag vertonen. (staren naar bepaalde plekken)
 • Onverklaarbare schaduwen.
 • Voorwerpen die verschijnen of verdwijnen.
 • Deuren of kastjes die open en dicht gaan.
 • Onverklaarbare geluiden
 • Lampen die aan en uit gaan op onverklaarbare wijze.


Verschillende soorten hauntings...

Residual Haunting

Een residual haunting kan ontstaan wanneer er een heftige gebeurtenis plaatsvind. Denk hierbij aan een moord of andere gebeurtenis waar heftige emoties bij vrij komen. Als er zo'n gebeurtenis plaatsvindt worden er hele heftige negatieve emoties letterlijk de atmosfeer in geblazen. Met als gevolg dat de atmosfeer een imprint of opname maakt van deze gebeurtenis. Het werkt een beetje als een tape. De gebeurtenis wordt in een lus continu afgespeeld. Je hebt geen interactie met de entiteiten zoals met een intelligente haunting. Het kan ook plaatsvinden met positieve emoties. Je hoort wel eens verhalen van mensen, die muziek horen en pratende of lachende mensen. Dit is waarschijnlijk een residu van een feest.

Intelligente Haunting

Dit is precies het tegenovergestelde van de residual haunting. Met deze entiteiten kun je wel contact maken. De entiteit/geest is zich bewust van ons, kan ons aanraken, en kan met ons communiceren. Ook is het in staat om dingen te laten bewegen, verplaatsen, of geluiden te maken. Het kan voorkomen dat je de entiteit/geest direct kunt horen, maar meestal gaat dit beter met een recorder of andere apparatuur. Het kan gaan om mensen die niet weten dat ze zijn overleden of nog dingen hebben "te doen" op aarde. Hierdoor willen ze de aandacht vragen van de levende. Mischien heeft het hulp nodig of wil het iets vertellen.

Demonic Haunting

Demonen zijn entiteiten die nooit een menselijke vorm hebben gehad. Het zijn pure energie entiteiten. Ze worden beschreven in drie verschillende vormen.

 • Engelachtig of een mooi wezen die heel goed is in manipuleren van mensen.
 • Een eng/gevaarlijk/lelijk wezen. Dit doen ze omdat ze weten dat we dat eng vinden. Het is niet hun natuurlijke vorm. 
 • Als zwarte mist/rook of schaduw. Je kunt ze vaak makkelijk identificeren zolang ze zich niet verstoppen.

Als het om een demonisch wezen gaat, ruik je vaak een bepaalde stank. Het wordt omschreven als rottend vlees of zwavelzuur. Ze maken vaak grommende geluiden waarvan je denkt dat het overal vandaan komt. Ze houden ervan om contact te maken door te duwen, schuiven, slaan en zelfs krabben. De ruimte waarin ze zich bevinden veranderd drastisch van temperatuur, vaak wordt het warmer. En de lucht zal voelen alsof er een dikke mist hangt. 

Het zijn enorme sterke wezens en ze zullen het niet erg vinden om dat te laten zien. Er zijn verhalen bekend waarbij de demon mensen door de lucht gooit. Ze proberen de vrije wil van een persoon zo te breken, zodat ze bezit kunnen nemen van het lichaam. De zogenoemde possession. Dit kan dagen, maanden of jaren duren. Als er sprake is van demonische activiteit dan is het verstandig om een medium of een kerk te raadplegen. Deze kunnen dan een reiniging uitvoeren of een exorcisme.

Poltergeist activiteit

Ook wel klopgeest genoemd in de volksmond. Het betekent letterlijk luidruchtige geest. De activiteit die plaatsvind zal beginnen met geklop en gerommel in huis. Meubels die uit zichzelf gaan schuiven. De activiteit kan steeds meer gaan toenemen en uiteindelijk zal de geest zich manifesteren door te praten of door zichzelf te laten zien. Het is een van de meest enge hauntings, maar ook een hele zeldzame. 

Meestal heeft in een huishouden, een persoon er het meeste last van. De activiteit zal ook het vaakst plaatsvinden als deze persoon zich in huis bevindt. Is de persoon niet thuis, zal de activiteit afnemen of niet aanwezig zijn. Zoals de activiteit ineens is ontstaan, kan het ook ineens verdwijnen. Het kan dan helemaal wegblijven of voor een aantal maanden of jaren. Het is belangrijk om te begrijpen waarom de geesten boos zijn, alleen op deze manier kun je ze uit je huis verwijderen. 


 
E-mailen
Info
Instagram